Pozdravljeni, zgoraj imam snemljivo protezo že nekaj let, je mogoče da vstavim vsadke in pritrdim protezo? Spodaj pa je ostalo le še nekaj piškavih zob, kaj rabim za fiksno protezo? Rad bi da je vsa stvar gotova v najkrajšem času pa me zanima cena in čas do konca posega. Star sem 39let. HvalaSpoštovani! Zobno protezo je mogoče pritrditi z zobnimi vsadki. Za stabilizacijo klasične totalne proteze potrebujemo dva vsadka. Cena: -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur -700 Eur (totalna proteza) V kolikor želite, da proteza nimanebne plošče (nebo ni pokrito), potrebujemo štiri vsadke in protezo s stelitno konstrukcijo (vizil protezo ali ulita baza). Cena: -750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur -900 Eur (proteza Z ulito bazo) Časovni potek je odvisen od kvalitete (gostote) kosti in anatomskih pogojev v čeljusti. Vsadke v najbolšem primeru lahko obremenimo takoj (celoten postopek traja tako cca. 10 dni, v primeru dodajanja kosti, slabih pogojev...pa na obremeritev lahko čakamo tudi štiri mesece. Ves ta čas nosite začasno protetično delo, čigar cena je vključena v zgoraj navedene ponudbe. Za dodatne infoemacije pokličite na 040 294488. Lep dan še naprej!


mene zanima ali se po ugraditvi implantanta z polno keramicno krono po dolkocenemu casu pojavijo okoli tega zoba crno obarvane dlesni.Spoštovani! Do tega pojava naj ne bi prišlo. V kolikor pride do nepredvidene resorbcije kosti na zunanji (vidni) strani vsadka po lahko kovinska barva vsadka (v kolikor ni Zirconski) proseva skozi tanko dlesen. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Na notranji strani zgornjih zob imam rjave lise, ki po besedah moje zobozdravnice niso karies ampak zabarvanost zob. Kaj lahko sama storim, da bi se teh lis znebila? Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav MajaSpoštovani! Rjave lise imajo lahko različne vzroke, ki pogojujejo tudi terapijo oziroma odstranjevanje le teh. Največkrat gre za površinska zabarvanja, ki jih lahko odstranimo na različne načine. V kolikor gre za spremembe v sami strukturi sklenine (hiperfluoroza,...) so pristopi bolj radikalni. Za točen odgovor bi se morali zglasiti v ordinaciji. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Z zobmi imam težave že od malega, tako da sedaj v ustih vlada prava zmeda. Zgoraj imam tako delno protezo na eni strani, na drugi strani pa mostiček, spredaj pa še dva svoja zoba.Iščem rešitve, pa me med drugim zanima ali pri vas delate s sistemom SKY fast & fixed ter kateri pogoji morajo biti izpolnjeni za tako rešitev? Hvala za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani! Uporabljamo vse Bredentove sisteme, tudi tega po katerem sprašujete. Hitre obremenitve vsadkov so sicer vzrok za mnoge razprave na seminarjih. Različne šole učijo različne pristope. V kolikor lahko dosežemo dobro primarno stabilnost zobnega vsadka ob operaciji (anatomski pogoji, kvaliteta kosti, relativno visok navor...) lahko vsadke tudi neposredno obremenimo s fiksno konstrukcijo, ki naj bi bila po nekaterih šolah le začasne narave. Natančnejši odgovor vam lahko posredujem, če bi naredili klinični pregled in vsaj pregledni RTG posnetek. Lep dan še naprej!


imam 14 let in nimam dvojk..z stalnim aparatom so mi jih pomaknili k enkam kar se je dalo..ampak imam še zdaj vmes prostor in zoba imata seveda špičasto obiko,kako bi to lahko popravila? hvala za nasvet lp.Spoštovani! Obliko zobnih kron zob lahko spremenimo na različne načine: -dograditev s kompozitnimi masami je hitra, enostavna in neradikalna rešitev, vendar se z leti material lahko rahlo zabarva, omejeni pa smo tudi z debelino dograjenega materiala, načinom ugriza... -izdelava stetskih lusk ali kron je trajnejša in bolj dovršena rešitev, vendar pa postopek izdelave zahteva poseganje v trda zobna tkiva (brušenje). Lep dan še naprej!