Spoštovani, zgornje sprednje zobe imam že 17 let preoblečene iz keramiko in bi jih morala nujno zamenjati.Zdaj mi manjka tudi desna štirica.Potrebovala bi torej 7 prevlek in ne vem kako bi se dao rešiti da dobim nazaj štirico.Zanima me tudi približna cena? Hvala za vaš odgovor LaraSpoštovani! V kolikor je štirica vključena v že obstoječo konstrukcijo, le to samo zamenjamo. Če je štrica izven le te, potem konstrukciji le dodamo samo še eno krono. Cena: - 210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 7 = 1470 Eur. V ceni so vključeni vsi materiali in postopki do končnega rezultata, vključno z začasnim nadomestkom. Lep dan še naprej!


Dobro večer. Že od nekdaj se sramujem svojega nasmeha saj imam prevelike dlesni,ki me zelo motijo. Zmeraj ko se smejim se vidijo dlesni in ne zobje. Tako da me zanima kaj se da uredit s tem. Mogoče zobne luske? In koliko se gibljejo cene? Stara sem 19 let in obiskujem zadnji letnik srednje šole. Hvala za odgovor!Spoštovani! Kar ste opisali predstavlja problem, ki ga je zadostno včasih zelo težko popraviti. Eno od idej ste dali že sami, namreč povečanje klinične krone na račun rečega tkiva. Postopek je operativen in v drugi fazi protetičen (lahko izdelava lusk ali kron). Lahko vam posredujem ceno za lusko ali polnokeramično prevleko (350 Eur). Za določitev vseh ostalih postopkov pa bi morali narediti klinični pregled in RTG posnetek. Lep dan še naprej!


pozdravljeni! mankajo mi sledeči zobje : 1 zgoraj desno + 2 zgoraj desno ter 5 zgoraj desno,spodaj pa 6,7,8 levo vse je bilo kirurško odstranjeno 4 je tudi v zelo slabem stanju.Zanima me kaj lahko naredimo da bo estetko lepo ,kaj plača zavarovalnica in kaj plačam jaz če bi dal spredaj polnokeramično prevleko,zadaj verjetno kovinsko keramično.kaj mi vi svetujete in kakšna bi bila cena ? lep pozdrav!Spoštovani! V primeru da vam izdelamo dva ločena mostička je potrebno brušenje enke levo zg. in trojke levo zg. ter za nadomeščanje petice štirico in šestico na isti strani. V tem primeru vam izdelamo sedem kron. Cena: -210 Eur (kovinska keramika) X 7 = 1470 Eur ali -350 Eur (polna keramika) X 7 = 2450 Eur. V primeru modernejše oskrbe vam na mesto vrzeli vstavimo implante in se s tem izognemo brušenju sicer zdravih zob. Cena: - 750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur - 210 Eur (člen) Cene vsebujejo vse postopke in materiale do končnega cilja vključno z začasno oskrbo. V spodnji čeljusti bi z vsadkom nadomestil izgubljeno šestico, kar je dovolj za zadostno funkcijo. Cena: -750 Eur (vsadek) - 420 Eur (krona na vsadku). Lep dan še naprej!


Spoštovani! Star sem 43 let. Na spodnji desni strani čeljusti mi manjkata šestica in sedmica (že več let), pred kratkim pa mi je zobozdravnica izruvala še šestico zgoraj levo. Imam precej zavite korenine, zato je bilo izdrtje vseh zob dokaj zahtevno. Odločam se za nadomestitev vseh treh zob z inplantati. Zanima me naslednje: -koliko časa po izdrtju zoba lahko pristopite k izdelavi zobnega vsadka? -kakšni bi bili v mojem primeru stroški (trije implantati) -ali bi mi lahko vgradili vse tri naenkrat, v enem posegu? -kakšna je čakalna doba za te posege pri vas? -življenska doba vsadka naj bi bila več kot 10 let ob ustrezni ustni higijeni. Prosim,razložite mi, na kakšen način se da implantat sanirati ob morenbitni pooškodbi ali vnetju (če sploh) Hvala za odgovore!Spoštovani! Dva meseca in pol po ruvanju zoba je primeren čas za implantacijo. V nekaterih primerih lahko izvedemo implantacijo neposredno po ruvanju (v isti seji). Za preučitev te možnosti potrebujemo RTG posnetek vendar za lokacije, ki jih obravnavate ponavadi priporočamo zakasnelo vstavitev. Stroški so naslednji: - 750 Eur (vsadek) X3 = 2250 Eur - 420 Eur (krona na vsadku) X 3 =1260 Eur. Ponavadi vgradimo vse implante naenkrat. Z naročanjem se prilagodimo posamezniku. V kolikor nimate svojih zahtev bi vas ta trenutek naročili v začetku maja. V primeru dobre higiene je vsadek doživljenjska storitev. Nudimo vam pet letno garancijo. Edino zlom vsadka (ne abutmenta ali krone) je poškodba, ki zahteva odstranitev vsadka, vendar jo še nisem doživel. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Dvojko zgoraj imam precej izraščeno naprej, trojka se je zato zarastla poševno pod njo. Kakšno rešitev mi lahko predlagate, kako dolgo poteka takšen poseg in seveda cena. Hvala za odgovor in lep pozdrav. DušankaSpoštovani! Najboljša rešitev bi bila ortodontska (zobni aparat). Terapija je sicer dolgotrajna (leto ali več) vendar neradikalna (brez brušenja zob). Sam se s tem ne ukvarjam, tako da vam bodo podatke o vsem lahko posredovali ortodonti sami. V kolikor se za to ne odločite je mogoče na dotičnih zobeh izdelati zobne krone, ki so postavljene v "pravilni" smeri, tako da sta videz in funkcija zadovoljiva. Poseg je radikalen in nepovraten saj zahteva brušenje zob. Cena za dve kroni: -210 Eur X 2 = 420 Eur (kovinska keramika) -350 Eur X 2 = 700Eur (polna keramika). Lep dan še naprej!