Pozdravljeni! Pred osmimi meseci je bila sinu na zgornji enki narejena porcelanska prevleka.(na štift) Po nekaj mesecih sem opazila, da je prevleka postala sive barve. Zanima me kako je to mogoče, da je ta umetni zob spremenil barvo oz. ali obstaja kakšna rešitev, da razlika v barvi zob ne bo tako opazna. Hvala in lep pozdrav DarjaSpoštovani! Glede na napisano menim, da ste zobozdravnika narobe razumeli in da sinu niso naredili prevleke, ampak so zob le dogradili s kompozitnimi masami. V tem primeru lahko pride do potemnitve krone oziroma materiala, ker temni tudi jedro zoba. Porcelanska prevleka načeloma ne spremeni barve. Lep dan še naprej!


Spoštovani! V 5. razredu osnovne šole sem se poškodoval, obe prednji enici. Nato sem imel zdravljenje ter popravilo zob. V 8. razredu mi je zobozdravnica naredila "štifte" in prevleke. Kmalu po tem sem imel bolečine v levi roki, vratu in levo pod srcem(TAKRAT TEGA NISEM POVEZOVAL). Srčni zdravnik je samo rekel da je to manjša nervoza! Kasneje se mi je občasno pojavljalo neenakomerno bitje srca oz. aritmija, to je bilo tam nekje pri 18. letih , ko sem prvič začutil! Zdaj sem star 34 in ko sem bil nazadnje pri svojem zobozdravniku, pred cca. pol leta je pri pregledu ortopan slike opazil nepravilnost ob "štiftu". Nekakšen "lunker" ob katerem bi se morebiti lahko razvila škodljiva bakterija, tako nekako je rekel. Tako sem zdaj sam prvič nekako povezal bolečine v roki, ter zobe. Sicer se zdravim zaradi nenadnega razbijanja srca, ki pa je psihosomatskega izvora! ALi obstaja kakšna verjetnost za povezavo med napako oz. nečistočo ob "štiftu" in zdravstvenimi težavami, kot je npr. motnje spanja, razbijanje srca, slabo počutje zaradi česar jemljem zdaj PAROXAT! Hvaza za Vaše cenjeno mnenje! Lep pozdrav!Spoštovani! Menim da med opisanima problemoma ni povezave. Vsekakor to ne pomeni, da zob ni potrebno dodatno zdraviti, predstavlja namreč kronično žarišče, ki lahko povzroča obolenja drugje v telesu (fokaloze). Menim pa, da neenakomerno bitje srca ni povezano s tovrstnim žariščem. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni Po dolgem zdravljenju sem izgubila šestico in jo je moral zdravnik izpuliti. Svetoval mi je implatant, ki pa stane 1500 eur, kar se mi zdi preveč. Zanima me ali je možno narediti štift in koliko to stane. Stara sem 25 let. Hvala in LP LučkaSpoštovani! Najboljša rešitev je vsekakor implant. Možno je narediti tudi most iz petice na sedmico, vendar je v tem primeru potrebno brusit oba nosilna zoba. Cena za vsadek skupja s krono v naši ordinaciji je: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku). Cena vključuje vse postopke in materiale od začetka do končnega rezultata. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam krivi obe zgornji dvojki, ki štrlita ven. Zanima me ali jih je mogoče popraviti na kakšen drug način, razen z aparatom, ker ni zadaj dovolj prostora, da bi se vrnile na svoje mesto (trojke so namreč preveč blizu, na pregledu pri ortodontu pa so rekli, da je to gensko pogojeno in se ne da nič storiti); torej z lusko ali kako drugače in kolikšna bi bila cena posega. Najlepša hvala že vnaprej za Vaš odgovor.Spoštovani! Najboljši način sanacije opisanega problema je vsekakor ortodontski (z aparatom). V kolikor je to zaradi strokovnih ali subjektivnih razlogov izključeno, lahko problem saniramo fiksnoprotetično (izdelava kron, lusk...). Največkrat je poseg potreben tudi na sosednjih zobeh, tako da vam točnega zneska ne morem posredovati. Vsekakor je pred odločitvijo potreben pregled, Rtg slikanje in tehten premislek o relativno radikalnem postopku. Posredujem vam ceno za posamezen izdelek: -350 Eur (keramična luska) -350 Eur (polnokeramična krona) -210 Eur (kovinsko keramična krona). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Spodnji šestici imam zelo uničeni. Pri enem je ostala samo še korenina, drugi pa je na eni strani popolnoma odkrušen. Zanima me, koliko je cena za dva nova zoba in še prej za puljenje le teh korenin? Hvala za odgovor, lp.Spoštovani! Nadomeščanje spodnje šestice lahko izvedemo na dva načina: - v kolikor imate še vsdno prisotne sedmice lahko naredimo most iz petice na sedmico. Pri tem sevda brusimo oba nosiulna zoba. Cena ze eno stran: - 210 Eur (krona) X 3 = 630Eur. Boljši način je vstavitev zobnega vsadka na mesto izgubljenega zoba, pri čemer sosednji zobje ostanejo intaktni. Cena: - 750 Eur (vsadek) - 420 Eur (krona na vsadku) - skupaj: 1170Eur. Ruvanje korenin ne računamo posebej. Lep dan še naprej!