Spoštovani! Že vnaprej hvala za odgovor.Skratka že od majhnega imam težave z zobmi, kljub primerni higieni.Prav tako pa imajo težave z zobmi skoraj vsi v sorodstvu. Pred cca 3 leti se mi je nad trojko zgoraj naredila majhna bulica.Zob je bil v preteklosti že obravnavan. Štift z krono. Prav tako pa se je iztočasno začel tudi malce majati. Takoj sem odšla na slikanje in sliko v vpogled dala mojemu partnerju, ki je stomatolog. Odgovor sum na počeno korenino. Stvar sem zaradi takratnih obveznosti pustila v mirovanju , nato se razšla z partnerjem in na žalost še naprej pustila stati.Bulica nad zobom se ni večala, vmes sem še enkrat odšla na slikanje in moja nova zobozdravnica je bila enakega mnenja. Počena korenina. Ker je moj strah pred stomatološkim posegom resnično velik. Poudarek je na velik sem spet čakala. Ko pa sem zaznala neprijeten zadah in izboklino na levi strani neba , ter konstantne glavobole sem nemudoma odšla k pohvaljenemu stomatologu v Opatijo, odločena da končno saniram situacijo. Slikanje 3D je pokazalo , da imam cisto, ki se razteza zgoraj od enke do štirice in ki mi je načela tudi kost nosne votline. O občutkih bolje , da ne spregovorim. O reševanju problema sem dobila dve popolnoma nasprotujoči si mnenji, kar me po pravici povedano bega in plaši. Kaj je bolje zame in kdo ima prav. Stara sem namreč 27 let, zdrava le zobje so moj večen problem. Zato bi se kar se da hitro rada naročila še k vam na pregled, da se odločim kaj naj storim.Strah me je defekta, eventuelno maligno spremenjenih celic. Zato želim, strokovnjaka od katerega ne bom odšla objokana in preplašena. Ob študiju sem bila prostovoljka na onkološkem inštitutu in predobro se zavedam, da so ljudje lahko obravnavani na zelo različne načine. Saj nismo vsi dobri v vsem. O vas same pohvale zato se tudi obračam na vas! Slike imam tudi na emailu, tako , da jih lahko posredujem.Spoštovani! Opravičujem se za pozen odgovor, upam, da vam bom še vedno v pomoč. V primeru počene koreninne (predvsem vertikalne frakture ) je potrebno zob odstraniti. Če je korenina počena horizontalo v apikalni tretjini je zob mogoče rešiti z apikotomijo (odstranitev vrška korenine), poka v srednji tretjini je za zob pogubna. V primeru horizontalnega loma v vratnem predelu je zob mogoče izvleči z zobnim aparatom in ga tako obdržati. V kolikor imate slike v digitalni obliki mi jih lahko pošljete preko maila ali pa se naročite na pregled na 040 294488 ali 04/5300660. Lpe dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me, kateri implantant je boljše dati; iz titana ali iz cirkonija? (glede na vzdržljivost) lp CvetoSpoštovani! Po naših izkušnjah se bolje obnesejio vsadki iz titana. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Nedavno sem imel nesrečo v službi, pri čemer mi je izbilo desni sekalec. Zob mi je izrilo v celoti s korenino vred. Ker so sosednji zobje zdravi bi se najraje odločil za implatant. Zanima me kaj od tega krije zzzrs? Ali mogoče obstaja možnost,da bi vsadek plačal sam, krono pa zavarovalnica? Zanima me tudi ali obstaja kak hitri začasni nadomestek zoba?Spoštovani! Žal implantologije ne krije zavarovalnica. Sam še nisem imel primera, ko bi krono na vsadku lahko kril ZZZS. Glede na to, da gre za poškodbo menim da samo storitev plačate sami, od nezgodne zavarovalnice pa zahtevate izplačilo ( 1%- ne ) invalidnosti. Vsekakor vam takoj izdelamo začasni nadomestek! Lep dan še naprej!


Pozdravljeni Imam popolnoma uničene zgornje sprednje zobe. "Universal Numbering System" 7,8,9,10 oziroma 1,2 levo zgoraj, 1,2 desno zgoraj po "Palmer Notation" metodi. Glavni krivec je strah pred zobozdravnikom. Zadnji obisk pri zobozdravniku sem imel pred 25 leti. Zdaj pa sem dobil dobro službo, kjer sem veliko v kontaktu z strankami in moram zadevo urediti če želim službo obdržati. Poleg tega pa mi zobje povzročajo težave pri govorjenju bojim pa se tudi vnetja saj mi en zob gnije v dlesni. Zanima me kako naj naredim prvi korak, da se oceni strošek, ki ga bom moral plačati da si popravim kar sem zakuhal. zanima me proteza z ulito bazo brez nebne plosce, ki je podprta z vsadki. Prosim tudi za predlog če je na voljo kakšna druga rešitev. Hvala za odgovor in lep pozdravSpoštovani! Terapijo vedno začnemo s prvim obiskom, ko naredimo pregled, ortopanski RTG posnetek in sestavimo več različnih ponudb za različne načine oskrbe. Prosim, da se naročite po telefonu 040 294488 ali 04/5300660. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Na levi strani imam 4 mrtve zobe (3,4,5,6 in 7). Zanima me, ali bi za nadomestitev zob potrebovala delno protezo in koliko bi znašali stroški zanjo? Bi morala stroške v celoti kriti sama, tudi če imam urejeno zdravstveno zavarovanje?Spoštovani! Zobe lahko nadomestimo snemnoprotetično (delna proteza) ali fiksnoprotetično ( vstavitev implantov in fiksna konstrukcija). Cene protez so različne, kar je pogojeno z načinom izdelave in kvaliteto proteze: -500 Eur (klasična akrilatna delna proteza) -900 Eur (delna proteza z ulito bazo) -900 Eur (delna proteza z ulito bazo)+ fiksnoprotetična priprava z polzili (ceno pogojuje status). Zavarovalnica krije akrilatno protezo pri izbranem zobozdravniku po preteku čakalne dobe. Lep dan še naprej!