Pozdravljeni! Dvojko zgoraj imam precej izraščeno naprej, trojka se je zato zarastla poševno pod njo. Kakšno rešitev mi lahko predlagate, kako dolgo poteka takšen poseg in seveda cena. Hvala za odgovor in lep pozdrav. DušankaSpoštovani! Najboljša rešitev bi bila ortodontska (zobni aparat). Terapija je sicer dolgotrajna (leto ali več) vendar neradikalna (brez brušenja zob). Sam se s tem ne ukvarjam, tako da vam bodo podatke o vsem lahko posredovali ortodonti sami. V kolikor se za to ne odločite je mogoče na dotičnih zobeh izdelati zobne krone, ki so postavljene v "pravilni" smeri, tako da sta videz in funkcija zadovoljiva. Poseg je radikalen in nepovraten saj zahteva brušenje zob. Cena za dve kroni: -210 Eur X 2 = 420 Eur (kovinska keramika) -350 Eur X 2 = 700Eur (polna keramika). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me, kolikšna je cena za ritje enega zoba, implantacija dveh zobov in če je možno vse to opraviti pod narkozo? Hvala in lep pozdravSpoštovani! V primeru da vam izdelamo dva ločena mostička je potrebno brušenje enke levo zg. in trojke levo zg. ter za nadomeščanje petice štirico in šestico na isti strani. V tem primeru vam izdelamo sedem kron. Cena: -210 Eur (kovinska keramika) X 7 = 1470 Eur ali -350 Eur (polna keramika) X 7 = 2450 Eur. V primeru modernejše oskrbe vam na mesto vrzeli vstavimo implante in se s tem izognemo brušenju sicer zdravih zob. Cena: - 750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur - 210 Eur (člen) Cene vsebujejo vse postopke in materiale do končnega cilja vključno z začasno oskrbo. V spodnji čeljusti bi z vsadkom nadomestil izgubljeno šestico, kar je dovolj za zadostno funkcijo. Cena: -750 Eur (vsadek) - 420 Eur (krona na vsadku). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Na zgornjem loku imam 7 keramično kovinskih prevlek, ki so stare cca 15 let. Prevleke bi želela zamenjati. Razmišljam o cirkonij prevlekah. Kolikšna bi bila okvirna cena zamenjave in kaj je zajeto v ceni? Kakšen je cca rok izdelave od odvzema odtisa? Naredite začasne prevleke? Zaradi poklica si namreč ne morem privoščiti, da bi bila z obrušenimi zobmi v službi.Stara sem 49 let. Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.Spoštovani! Cena posega: -350 Eur (polno keramična prevleka- Zircon) X 7 = 2450 Eur. Cena vsebuje vse postopke in materiale, ki pripeljejo do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki, ki jih dobite takoj po odstranitvi starih. Celoten postopek zahteva tri obiske, ki se zvrstijo cca. v štirinajstih dneh. Lep dan še naprej!


Spoštovani! V spodnji čeljusti levo mi manjkajo zobje 6,7,8, rada bi si dala vgraditi 2 vsadka in čez mostiček.Zanima me okvirna cena in čas v katerem bi bilo možno to opraviti samoplačniško seveda.In še koliko obiskov bi bilo potrebno za ta poseg. Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav AndrejaSpoštovani! Glede na status menim, da bi vsadka vgradili na mesto 6 in 7 , vmesnega člena pa ne potrebujete, saj podaljševanje zobne vrste na področje modrostnika ni potrebno. Cena posega: -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur Cena vsebuje vse postopke in materiale od začetka do konca. Operativni poseg traja dobre pol ure. Po desetih dneh poberemo šive. Krone ponavadi lahko montiramo po cca. dveh mesecih, kar ustreza času za dobro steointegracijo. Za montažo kron potrebujemo dva vsadka. S terminom se ponavadi lahko prilagodimo. Za naročanje lahko pokličete tudi 040 294488. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Stara sem 57 let. Prosim, če mi lahko svetujete. Zgoraj imam 18 let star mostiček, ki bo zamenjan. Vendar sem doživela šok, ko mi je pri zdravljenju zobozdravnica morala odstraniti na levi strani dvojko (ki je bila priključena), trojko (priključena) štirico in petico, naprej ni več zob. Na desni je še pet zob (prevleke). Sedaj sem čisto obupana, ker mi sledi delna proteza. Ali mi svetujete enega ali dva vsadka na levi strani in kakšna bi bila cena. Ali zadostuje samo vsadek in potem nadaljevanje pri svojem zobozdravniku na stroške zavarovalnice ali bi morala biti pri vsadku tudi krona in potem nadaljevanje pri svojem zobozdravniku na stroške zavarovalnice. Lepo prosim za odgovor, ker sem čisto obupana in se ne morem sprijazniti s protezo. Lep pozdrav!Spoštovani! V kolikor sem razumel opisan status (manjkata dvojka, trojka in šestica na levi strani. Dvojko in trojko je mogoče montirati na en vsadek, drugi vsadek naj bi služil za nadomeščanje šestice. Potrebovali bi torej dva vsadka. Cena vsadka je 750Eur, skupaj torej 1500 Eur. Protetično delo (zobne krone) vam lahko naredi vaš zobozdravnik. Pri nas je cena za krone: 420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 + 210 Kovinsko keramični člen = 1050 Eur. Lep dan še naprej!