Spoštovani, levo zgoraj imam težave. 4 in 5 (že prevleki) 2x operirani korenini..sedaj jih je potrebno izruvati, na ortopanu vidna "gniloba" . 3 in 6 sta zdrava zoba! Kaj narediti? Vsadek? Koliko časa traja postopek, cena za celoten postopek ? in ali lahko na krono za vsadek tudi naredite še en zob( privesek) v mojem primeru 6 ? Možnost plačila na obroke? Kaj svetujete? Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor. Lep dan!Spoštovani! Najboljša rešitev je vsekakro vsadek, saj se s tem izognete brušenju zdravih zob. Ponavadi je potrebno narediti dva vsadka, zaradi določenih anatomskih in drugih pogojev lahko tudi enega s priveskom. Poseg traja cca 30 min. krone lahko montiramo po nekaj mesecih (3 do 4). V tem času je vrzel sanirana z začasnim nadomestkom. Cena: -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur. -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur. Imate možnost plačila na obroke. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Bi lahko pri vas naredila samo nadgradnjo implatanta (na dvojki zgoraj)? Kakšen material oz. katera krona je najprimernejša glede na to, da je vidno v celoti? In koliko bi stalo? Hvala za odgovor in lep pozdrav! KatjaSpoštovani! Lahko naredimo samo nadgradnjo. Sporočite nam tip vsadka, da se ustrezno pripravimo. Cena nadgradnje (velja za Bredent): -420 Eur (kovinsko keramična prevleka) -700 Eur (polnokeramična prevleka s Zirconskim abutmentom). Lep dan še naprej!


Spoštovani, na zgornjih enkah mi manjka polovica zoba oz imam zoba zakrivljena, ker sem dolga leta nosila uhan, tako da mi je zoba "pojedlo". Obe zgornji štirici in petici imam zdravljeni, vendar so se mi odlomili po porodu. Zanima me ali bi lahko na sprednja zoba dala luske in kako bi lahko sanirali ostale. Veliko sem že prebrala o ceni, zanima me samo koliko bi morala doplačati za štirice in petice zgoraj, ker nekaj krije zavarovalnica glede na to da sta zdravljena ter za zgornje enke, ker bi imela luske ali pa porcelanaste prevleke v kolikor lusk nebi bilo mogoče. Zanima me tudi kako dolgo bi potekala sanacija. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor Lep pozdravSpoštovani! V kolikor sem pravilno razumel opis zobnega statusa, potrebujete štiri prevleke na ličnikih (dve levo, dve desno) in dve prevleki oziroma luske na sekalcih. Cena storitve je odvisna od materiala, ki ga izberete: -210 Eur (kovinsko keramična prevleka) -350 Eur (polnokeramična prevleka -Zircon) -350 Eur (keramična luska) Vse zobe lahko lahko saniramo istočasno, tako da bi potrebovali dva ali tri obiske v dvo tedenskem časovnem intervalu. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, imam prevleko nad prvim zobom, enko zgoraj. Ta zob me je večkrat bolel, oziroma bil občutljiv bolje rečeno. Dvakrat se mi je nad njim pojavila gnojna bunkica...torej dvakrat v cca.9 letih. Ko se mi je pojavila decembra 2011 sem odšla k zobozdravniku in ta mi je rekel, da ni nič hujšega in, da je pač vnetje. Ko sem omenila apikotomijo je dejal, da mi jo mogoče zaenkrat še ne predlaga. Da, če me to tako psihično obremenjuje naj grem, drugače naj raje potrpim to oteklinico in obdržim zob, ki bi mogoče po apikotomiji moral ven, v kolikor bi odkrili, da je vertikalno počen. Potem sem o tem govorila z bivšo zobozdravnico, ki pa je drugačnega mnenja, da naj bi apikotomijo opravila. Opozorila me je, da se mi lahko tudi kost topi in mečisto prestrašila. Potem sem šla po napotnico, spodaj Vam bom opredelila kaj je na tej napisano. Zanima me Vaše mnenje, trenutno me zob čisto nič ne boli in z njim nimam prav nobenih težav. In to od decembra. V tem primeru mi res ni do tega, da se zob odpira, apikotomira...kaj se zgodi lahko, da mi zob ekstrahirajo, si niti predstavljati ne morem. Gre namreč za prvo enko, jaz pa sem mlada in imam lepe zobe, katerih izgld mi ogromno pomeni. Moj zobozdravnik je namreč mnenja, da vse to lahko prinese le še večje težave. Prosim pomagajte mi, saj imam v sredo 23.3. ob 10 zjuraj že kirurga pa ne vem kaj storiti. Na napotnici- opis-kronični apikalni paradontitis 21 parod.ch., fractura verticalis radicis dentis? ...vprašaj je postavil zobozdravnik -občasna bolečina, blaga oteklina apikalno 21 -sluznica ni spremenjena, tipna oteklina v predelu apreksa 21 ...prosim Vas za odgovor. Potem pa bi se v bodoče tudi naročila, vendar sedaj moram imeti še Vaše mnenje. Iskrena hvala in vse dobro, DianaSpoštovani! V kolikor koreninski kanali niso prehodni, oziroma kanal ni dostopen zaradi drugih vzrokov (koreinski zatič), se v primeru opisane klinične slike odločamo za apikotomijo. Uspešnost apikotomije je precej nizka, še posebej v primerih, ko njeno izvedbo omejujejo določeni anatomski, pataloški ali drugi dejavniki. Za odločitev bi si moral ogledati RTG posnetek. Lep dan še naprej!


imam na pol izraščen modrostni zob ki ga je treba odstraniti.zanima me ali je velika moznost da mi pretrgajo zivec. lep pozdravSpoštovani! Velikost tveganja se približno lahko oceni po pregledu RTG posnetka. Načeloma je omenjen zaplet zelo redek. Lep dan še naprej!