Pozdravljeni nekaj časa nazaj sem si zlomil polovico leve enke nad njo je pa v dlesni pa je nastala mala bulica zanima me kaj bi bil najbolj primeren poseg in cena. Pa se kakšna je čakalna vrsta pri vas najlepsa hvala za odgovoreSpoštovani! Glede na napisano menim, da je zob avitalen, poškodovan, kronični apikalni proces nad vrškom korenine pa tli že dalj časa. Za končno odločitev bi si moral ogledati RTG posnetek, menim pa, da bi bilo zob najbolje odstraniti. Izgubljeni zob je možno nadomestiti z klasično mostovno konstrukcijo ali bolje z zobnim vsadkom. Cena mostu: -210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 3 = 630 Eur. ali vsadka: -750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) = 1170 Eur. Za uskladitev termina pokličite na 040 294488 ali 04/5300660. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Pred nekaj leti sem ob udarcu zlomil zgornjo levo enko. Do sedaj mi je zobozdravnica vedno naredila nekakšen začasen nadomestek, ki pa je po določenem času odpadel sam oz. nazadnje zaradi udarca. Ob zadnji menjavi je rekla, da le ta morda že naslednjič ne bo mogoča, zato me zanima kakšna bi bila v tem primeru trajnejša in tudi estetsko sprejemljiva odločitev, ter seveda cena za tak poseg. Naj omenim še to da mi na vsakem pregledu z nečim hladnim preveri če je živec še občutljiv in zaenkrat je še. Hvala za odgovor in Lep pozdravSpoštovani! Dograditve s kompozitnimi masami, s katerimi ste že seznanjen, so dobre in neradikalne rešitve, res pa, da največkrat ne dovolj trajne (lomi in zabarvanja). Bolj trajne in zahtevne rešitve (žal tudi bolj radikalne) so izdelava estetske luske (cena: 350 Eur) ali izdelava prevleke (cena: 210 eur; kovinska kermika ali 350 Eur; polna keramika). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni.. Včeraj mi je iz štifta padel zob ,,desno zgoraj Enka,,,potebno bi vrjetno bilo narediti novo preveko..zanima me kolikšna bi bila cena v celoti in pa je kakšno sodelovanje s koncesijo-oz zdravstvom in pa kolikšna je čakalna doba,saj delam v gostinstvu in je zelo neprijetno biti brez zoba. lep pozdrav klavdijaSpoštovani! Cena prevleke (vključeni so vsi postopki in materiali od začetka do konca postopka) je 210 Eur (kovinska kramika) ali 350 Eur (polna keramika). Začesen nadomestek dobite takoj. Lepdan še naprej!


dober dan! najprej naj povem da sem noseča 37 tednov in pred enim tednom me je začel bolet zob štirka zgoraj ki se mi je pred tremi tedni zlamal bil je že plombiran pred leti zdaj me ta zob boli na dotik in ugriz. moj zobozdravnik mi je predlagal naj počakam do poroda če se le da in tako sem se odločila da počakam. čez dan še nekako gre da pa lahko spim vzamem lekadol. bolečina ki se pojavlja čez dan ni omejena samo na dotik tampak me po malem"kluva" in zvečer vedno bolj in tudi lice imam rahlo zatečeno. lepo bi prosla za nasvet kaj naj storim ker nevem če bom zdržala še tak tri tedne. ter prosim če mi še lahko povet kaj je v mojem primeru sploh dovoljeno ali lahko kakšen poseg sproži porod? hvalaSpoštovani! Znaki, ki jih opisujete se pojavijo v primeru vnetja pozobnice ob vršku korenine, ki je posledica vnetja ali že posledične nekroze in gangrene zobne pulpe. V tem primeru gre za ireverzibilno stanje, ki se samo ne bo popravilo. Priporočam koreninsko zdravljenje zoba. Postopek je enostaven, največkrat se izvaja pod vplivom lokalne anestezije in ne vpliva na vaše stanje. V primeru zapletov, ki so sicer zelo redki, bi bilo le v skrajnih primerih potrebno posredovanje sistemskih antibiotikov, ki pa jih v času noečnoti odsvetujemo. V tem primeru je potreben posvet z vašim ginekologom. RTG kontrolo posega bi seveda izvajali po končani nosečnosti. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, 3 dni nazaj mi je zobozdravnik odstranil osmico na zgodnji levi strani, ker me je zob malo bolel in mi gnil. Bolečine niso bile hude, prvi dan se krvavela cel dan, sedaj pa imam probleme, ker še vedno se mi pojavljajo vrtoglavice in slabosti. Zanima me, ali je to normalno, oz. ali naj grem nazaj k zobozdravniku? Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!Spoštovani! Stanje, ki ga opisujete bi sicer težko povezovali z ruvanjem zoba.V primeru velike izgube krvi po posegu ali hude infekcije rane ,bi lahko čutili sistemske znake (slabo počutje, povišana temperatura, oslabelost) vendar pa bi jim bili (v primeru infekcije) pridruženi tudi lokalni znaki kot oteklina, bolečina, rdečina, slab zadah...če bi se stanje poslabševalo je vsekakor primeren obisk zdravnika ali zobozdarvnika. Lep dan še naprej!