Spoštovani.

Imam vprašanje oz. prosim za mnenje.

Moja hči  ima že od rojstva ,,deformacijo,, ust oz. cele glave. To se je bolj problematično opazilo pri otorinolaringologu.

Stara je 12 let in kar se tiče zob ima samo eno enico zgoraj. Ta leži prav na sredini. Je kar velika v primerjavi s sosednima dvojkama. Sedaj, ko so ji zrasli vsi stalni zobje sem bolj intenzivno spraševala ortodontinjo kaj storiti. Žal ima oz. v svoji karieri še ni imela tovrstnega primera.

Predlaga ali pomik ene strani ter vsadek namesto manjkjoče enke ali pomik celotne zgornje vrste zob, brušenje obstoječe enke oz. obleka obstoječe dvojke.

Lepo vas naprošam za vaše mnejne. Slike zob žal ne morem priložiti.

Hvala Spoštovani!

Za oceno problematike vas prosim, da se oglasite v naši ordinaciji. Za določitev termina me pokličite na 040 294488.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!Mene pa zanima,ce vi opravljate storitev all-on4?Koliksna bi bila cena,koliko casa traja poseg?Me pa se zanima izdelava totalne proteze,cas trajanja izdelave in cena?!L.P.Spoštovani!

All on 4 ima dve izvedenki:
-snemna:
750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur
900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur

-fiksna:
750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur
420 Eur (krona na vsadku) X 4 =1680 Eur
210 Eur (v mesni člen) X 8 = 1680 Eur

Za vstavitev vsadkov potrebujemo eno uro, po desetih dneh odstranimo šive. Protetični del lahko naredimo po treh mesecih. Ves čas nosite začasno protezo, ki je vključena v ceno.

Cena klasične totalne proteze je 700 Eur.

Lep dan še naprej!

Dober dan jaz pa imam že skoraj eno leto otečene dlesni in gnojne... že več let pa imam tudi sprednje štiri zobe ki se mi migajo pa vsakih tolko časa mam kot za en mozolj gnoja v dlesni..in me zanima če obstaja kakšno zdravilo ki pomaga proti temu, ker trenutno delam po terenu po pol leta in ko pridem za 3 tedne pol domov skoraj ni časa za zobozdravnika..Spoštovani!

Opisano stanje je seveda rešljivo vendar ne z zdravilom. Potrebni so zobozdravniški posegi. V kolikor lahko pridete na RTG slikanje vam lahko natančno opišem potek dela.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

V zgornji čejusti imam celotno zobovje oblečeno s kovinsko keramiko. Zdi se i, da zaradi tega trpijo zobje v spodnji čeljusti, kajti imam občutek, da se obrabljajo in da so bolj občutljivi na dražljaje.
Ali je možno, da je temu tako zaradi kermike v zgornji čeljusti, ki naj bi bila trša od naravnih zob, in zaradi tega prihaja do hitrejše obrabe zob v spodnji čeljusti.

Drugo vprašanje je za ceno vaši storitev. Ali v ceni 210 EUR za kovinsko keramiko na člen, vračunano tudi vaše delo ali pa je to zgolj cena materiala?

Hvala za vaš cenjeni odgovor!
Spoštovani!

Keramika je ponavodi trša od trdih zobnih tkiv. Obrabo lahko dodatno poslebša bruksizem (stiskanje in škripanje z zobmi). V ceni 210 Eur je všteto vse delo in materiali, ki dajo končen rezultat.

Lep dan še naprej!

Spotovani,

približno 2 leti nazaj na mesto desne in leve spodnje 6 sem dobila implatata.
Kronica na levem implatatu je brezhibna na desnem pa ne (ne oblikovno in tudi 
"funkcijsko"  ne - že od začetka). Zanima me ali je možno narediti novo kronico 
na obstoječem implatatu in koliko bi to stalo ali pa je poseg veliko bolj zapleten
kot le zamenjava kronice.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.Spoštovani!

Krono je relativno lahko zamenjati ali spremeniti. Poseg ni plačljiv.

Lep dan še naprej.