Ali pri odstranjevanju amalgamskih zalivk uporabljate zaščito OptraDam (plus)?
Hvala.
lpSpoštovani!

Pri odstranjevanju amalgamskih plomb uporabljamo vakumske sesalce, Optra Dam pa po potrebi.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,

na spodnji desni šestici imam vnetje že enkrat zdravljenega (mrtvega) zoba - to je pokazal ortopan posnetek. Zob je bil zdravljen pred približno 10 leti.
Posledično imam na desni strani vratu povečane bezgavke in bolečine. Zanima me v kolikšnem času bi lahko pri vas začela zdravljenje (kdaj bi najhitreje lahko prišla na vrsto)?

Lep pozdrav,
Valentina
Spoštovani!

Čakalna doba je približno mesec dni. V kolikor imate z zobom težave začnemo z zdravljenjem v nekaj dneh.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!
V kratkem imam MR glave in bi potreboval vaše potrdilo,da mi lahko naredijo MR kljub dveh vsadkov,ki ste mi jih pri vas vsadili.
Hvala in lep pozdrav.BobSpoštovani!

Vsadki ne motijo preiskave z MR.

Lep dan še naprej!


​pri vas sem že bil ko ste mi uredili zgornjo protezo in spodnjo parcialno. Sedaj imam težave z spodnjo parcialno protezo ker se oba osnovna nosilna zoba majeta. Zanima me v kolikem času lahko pričakujem poseg ali inplantati ali samo proteza in seveda okvirne cene. Lep pozdrav Franc HrabarSpoštovani.

Anatomija spodnje brezzobe čeljusti največkrat ne dovoljuje dobre stabilnosti spodnje totalne proteze. Problem rešujemo z dodatnimi elementi za pritrjevanje, v tem primeru z dvemi vsadki. Poseg lahko izvedemo kadarkoli saj lokacija dveh implantov ni na mestu izgubljenih zob. Cena posega:
-750 Eur (vsadek) x 2 = 1500 Eur
-900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur
Skupaj : 2400 Eur
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja, vključno z začasnim nadomestkom.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,

imam osteoporozo in mastocitozo. Na kliniki so mi izruri obe zgornji petici, vprašala sem jih ali manjkajoče zobe lahko nadomestim z inplantati, pa so mi rekli, da bolnikom z osteoporozo ni priporočljvo vstavljati zob, ker lahko pride do odmiranja kosti. Ali je to res? Kaj menite vi?

lep pozdrav,
Zlatka
Spoštovani!

Osteoporoza sama po sebi ni problematična, kar pa ne velja za zdravila, s katerimi se bolezen zdravi. Določena skupina zdravil, bifosfonati, močno spremenijo metabolizem kosti. V tem primeru ruvanje zob ali implantacija predstavljata določeno tveganje za osteonekrozo (odmiranje kosti). Verjetnos, da pride do zapleta, je sicer majhna, vendar pa so posledice hude, zato v tem primeru implantacijo odsvetujemo.

Lep dan še naprej!