Pozdravljeni,
 
od svoje zobozdravnice sem dobil napotnico za endodontijo. Ali pri vas lahko opravim storitve preko napotnice? Napotnica je za zoba 16 in 17.
Tel. št: 064150501
 
Hvala, lp
Blaž
Spostovani!

Narocimo vas lahko le samoplacnisko. Cena zdravljenja zoba je 180 Eur.

Lep dan se naprej!


Pozdravljeni!
10 let imam na zgornji dvojki prevleko, ki se je premaknila in tudi barvno iztopa ima pa še problem da je ta zob manjši od drugih oz. mi je pred leti rekla zobozdravnica da bi si  morala rezati dlesen , da bi imela zobe v liniji vendar mi je takrat to odsvetovala nevem zakaj. To me še vedno moti in bi nekako rada da bi imela zobe v liniji zanima me ali je to še vedno možno izvesti kakšen je postopek cena?

Hvala za informacijo!

Lepo pozdravljeniSpoštovani!

Postopek zahteva izdelavo nove prevleke ob predhodni gingivoplastiki (oblikovanje dlesni). Cena celotnega postopka je 350 Eur.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,

Zaradi nenehnih vnetij pod mostičkom, ter neuspešnih endodontskih zdravljenj, bom po vsej verjetnosti ostala na polovici spodnje čeljusti od 3. dalje brez zob (1,2 imam). Ker trenutno ne želim vsadkov me zanima, ali mi lahko svetujete- predlagate kakšno drugo rešitev (delno protezo).  Ali mi prosim lahko napišete še okvirno ceno in v kolikšnem času po puljenju bi lahko pričela uporabljati protezo. Koliko časa traja od pregleda do izdelave.
Najlepša hvala za odgovor, Blazka
Spoštovani!

Obstajata dve varianti delne enostranske proteze:
1. enostavna: na zobe se pritrjuje z zaponami (kaveljčki), cena: 900 Eur,

2.kombinacija fiksne in snemne protetike: zadnja dva zoba v vrsti se zbrusita in oskrbita z dvemi vezanimi prevlekami, ki nosita sidro (polzilo ali sklep), ki pritrjuje protezo na zoba. Stabilnost je boljša, estetika pa ni motena s kovionskimi elementi (kavejček). Cena:
-210 Eur (prevleka) X 2 = 420 Eur
-250 Eur (polzilo) X 10 250 Eur
-900 Eur (proteza z ulito bazo).

Za izdelavo potrebujemo štiri do pet obiskov (cca.: tri tedne). Protezo lahko začnete uporabljati takoj ko jo dobite, če smatramo da je bil zob izruvan na prvem obisku.

Lep dan še naprej!
Lep pozdrav.
Zlomila se mi je zgornja enka,katera je bila že prej mrtva .Zobozdravnica je sicer dejala da ni druge rešitve kot ruvanje .Glede na to da ona ne izvaja implantacije me zanima če si naj dam zob izruvat prej,ali je bolje opravit ruvanje in inplantacijo istočasno.HVALA

Spoštovani!

V nekaterih primerih je pametno vstaviti vsadek neposredno po ruvanju. Odločitev je odvisna od več dejavnikov: stanje korenine, postavitev, prisotnost infekta, stanje kosti, anatomske posebnosti...). V vsakem primeru je najbolje da korenino izruvamo mi ( ne glede na to ali vsadek vstavljamo takoj ali ne), saj lahko pripravimo kost po ruvanju za kasnejšo implantacijo. Cena posega zaradi tega ni spremenjena.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

zgoraj desno mi manjka petica in sicer že osem let. Zanima me, če je lahko pri impalnatu kak problem, ker zoba že toliko časa ni.

Prosila bi še za ceno vsega skupaj (od slikanja zob naprej,...) Koliko časa poteka postopek in kdaj se kaj plača?

Hvala in lep dan, Jasmina
Spoštovani!

Časovni zamik od ruvanja do implantacije ni problematičen (najmanj tri mesece). Cena posega je:
-750 Eur (vsadek)
-420 Eur (krona na vsadku)
V ceno so všteti vsi postopki in materiali od začetka do končnega cilja. Sam postopek implantacije traja cca.: 25 min. Po desetih dneh poberemo šive. Umetno krono lahko naredimo cca.: tri mesece po vstavitvi vsadka za kar potrebujemo dva do tri obiske (dva tedna). V vmesnem obdobju lahko nosite provizorij (vključen v ceno).

Lep dan še naprej!