Spoštovani,

imam osteoporozo in mastocitozo. Na kliniki so mi izruri obe zgornji petici, vprašala sem jih ali manjkajoče zobe lahko nadomestim z inplantati, pa so mi rekli, da bolnikom z osteoporozo ni priporočljvo vstavljati zob, ker lahko pride do odmiranja kosti. Ali je to res? Kaj menite vi?

lep pozdrav,
Zlatka
Spoštovani!

Osteoporoza sama po sebi ni problematična, kar pa ne velja za zdravila, s katerimi se bolezen zdravi. Določena skupina zdravil, bifosfonati, močno spremenijo metabolizem kosti. V tem primeru ruvanje zob ali implantacija predstavljata določeno tveganje za osteonekrozo (odmiranje kosti). Verjetnos, da pride do zapleta, je sicer majhna, vendar pa so posledice hude, zato v tem primeru implantacijo odsvetujemo.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

Prosim za drugo mnenje. Pravkar sem namreč dobila mostiček na dveh implantatih spodaj desno (nadomestiilo za 5.,6.,7. in 8.zob). Členi na zunanji (vidni) strani mostička niso v ravni liniji ampak je vse "vikl vakl" (en člen bolj zunaj, drug bolj noter...). Je to običajno?? Nadgradnjo (mostiček) na vsadkih  mi je delal zobozdravnik v odsotnosti implantologa, ker je ta  trenutno na bolniški 
Lepo prosim za vaš čimprejšnji odgovor. Hvala vnaprej.

Lep pozdrav,

Mojca 

Spoštovani!

Postavitev zob je v takem primeru odvisna od mnogih dejavnikov, ki so vsekakor postavljeni pred estetske razloge. Postavitev vsadkov, ki jo pogojuje oblika kostnega grebena, tip ugriza, postavitev sosednjih in nasprotnih zob, mehka tkiva. Do določene mere je mogoče sklepati kompromis z estetiko, vendar videz kljub temu ni vedno idealen.

Lep dan še naprej!


Ali naročate na apikotomijo tudi na napotnice ?
Hvala za odgovor.Spoštovani!

To storitev opravljamo le samoplačniško.

Lep dan še naprej!


Na vrhu levo imam dvojko, trojko in šestico, desno nič. Kateto varianto protetike mi svetujete? Hvala za vaš nasvet. LpSpoštovani!

Možnih je več načinov oskrbe za začetek bi lahko predlagal dve:
1. snemno protetična oskrba z delno protezo in tremi prevlekami, na dvojki, trojki in šestici, ki so povezane z gredjo. proteza nima nebne plošče, prav tako ne vidnih kovinskih elementov kot npr.: kaveljčki.
2. vstavitev štirih vsadkov in izdelava totalne fiksne konstrukcije (mosta), ki sega od šestice na eni, do šestice na drugi strani.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!
Vceraj mi je zobozdravnica izpulila zgornjo levo sestico, zob je bil mrtev, zanima me kako ves ce ti strdek pade ven oz ga ni vec? In ko jes hrano saj ves cas jem na drugi strani vseeno lahko kaj pride v tisto luknjo kjer je bil izpuljen zob in kako to spravis iz te luknje ce si naj ne ni smel izpirati ? In ali je pametno uporabljati ustno vodo kljub temu da je bil zob izpuljen?
Pozdravljeni! 

Rano je priporočljivo pustiti pri miru, torej je ne izpirajte ali drezajte.
Jeste lahko normalno, prvi dan tekočo in hladno hrano,
pri ekstrakciji spodnjih zob se je priporočljivo nekaj dni izogibati hrani z drobci (oreščki itd.).

Lep pozdrav!