Pozdravljeni!Sprašujem v imenu moje mame.Stara je 76 let in že mnogo let ni bila pri zobozdravniku,tako,da tudi svojega zobozdravnika nima.Ima spredaj,zgoraj še štiri zobe.Levo zgoraj je imela mostiček,ki pa je odpadel,zob pod njim pa dobesedno ni več,kako je s koreninami ne vem.Desno prav tako ni več nobenega zoba.Pravi,da bi najrajši ,da se ji populi preostale štiri zobe in naredi proteza.Zanima me,če je to možno narediti pri vas in koliko bi jo to stalo.?Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani!

V kolikor pravilno razumem vprašanje bi gospa potrebovala zgornjo totalno protezo. Cena je 700 Eur. Za izdelavo potrebujemo štiri obiske, kar pomeni slabe tri tedne.

Lep dan še naprej!


Pozdrav
Žal bom moral imeti inplatat. Zanima me, kakšna je razlika med umetno kostjo ali brez?
Imam že 28 keramičnih kron, sedaj je pa čas še za inplatat.
Ali lahko en inplatat nosi 2 kroni?
In koliko to stane?

Hvala

BojanSpoštovani!

En vsadek lahko nosi dve kroni. Cena vsadka je 750 Eur. V kolikor je potrebno nadomeščanje kosti je cena 150 Eur več.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,pred enim letom sem dobila zgornji mosticek,zdaj sem zobarja zamenjala,in ker sem imela vnete dlesni sem dobila antibiotik,zobje ki so bili pod mostickom so potrebni koreninrko zdravljenje,sedag pa se mi je v dlesni nabral gnoj mi je zobar zarezal da bi spustil gnoj in hodim ze pet dni na menjavo trakcev,vendar je gnoja se prejbej zanima me kako dolgo je potrebno menjat trakce da bi prislo do izboljsanjaSpoštovani!

Sama menjava traku bo omilila samo akutne znake, kar se največkrat zgodi že po prvem obisku. Potrebno je koreninsko zdravljenje ali odstranitev zoba, kot ste ugotovili že  sami.

Lep dan še napre!


pozdravljeni!

imam problem z diastemo pri sekalcih in me zelo moti. zanima me kaj priporočate in kaj bi bilo najbol primerno za zapolnitev presledka... zanima me tudi cena ker bi rad čim cenejše prišel skozi.. hvala lpSpoštovani!

Problem je možno popraviti na tri načine;
-dograditev in preoblikovanje kron s kompozitno maso (bela plomba). Postopek je hiter enostaven in reverzibilien. Cena: 65 Eur X 2 = 130 Eur.
-izdelava estetskih lusk ali faset. Pri postopku je potrebno minimalno brušenje prednje (vidne) zobne ploskve. Luska se nalepi na zob, spremeni lahko obliko in barvo. Cena: 350 Eur (polnokeramična luska) X 2 = 700 Eur.
-Izdelava dveh prevlek ali kron. Postopek zahteva obsežno brušenje obstoječe zobne krone vendar nudi trajen in zelo močan nadomestek. Cena: 350 Eur (polnokeramična prevleka) X 2 = 700 Eur.

Lep dan še naprej!


Spoštovani g. doktor! Sem pred temeljito prenovo zobovja. Čaka me dvig sinusnega dna, zaradi vsaditve 2 implantatov. Zanima me kako izgleda ta operacija, kako huda je, koliko časa traja in ali so možni zapleti? Ali v vaši ordinaciji opravljate hkrati oba posega in kakšna je cena za en zob? Kakšno je vaše mnenje glede združitve postopkov? Osebno menim, da bi s tem skrajšal čas celjenja oz. čas za pridobitev novih zob. Ali potrebujem napotnico?
Zahvaljujem se vam za vaš odgovor in vas lepo pozdravljam, Robert.

Spoštovani!

Na vprašanje vam težko odgovorim brez rtg posnetka. Če je le mogoče združujemo postopka dviga dna in vstavitve vsadkov. V kolikor je kosti premalo za osnovno primarno stabilnost vsadkov je potrebno postopka narediti s presledkom šestih mesecev. Za opis postopka me prosim pokličite na telefon saj bi bila razlaga predolga.

Lep dan še naprej!