MANJKATA MI ZG DVA ZOBA 3 IN 4 LEVO. ZANIMAJO ME VSADKI- POTEK  IN CENA.  LP.Spoštovani!

V dotičnem primeru je vprašanje števila vsadkov. V polovici primerov se situacija rešuje z enim vsadkom, ki nosi dve zobni kroni. Vsadek vstavimo v kost in zašijemo. Šive poberemo čez deset dni. V zg. čeljusti je potrebno tri do štiri mesece za uspešno osteointegracijo. Po tem času lahko vsadke obremenimo (izdelamo umetne krone), za kar potrebujemo tri obiske, ki si sledijo v štirinajstih dneh. Cena (en vsadek):
-750 Eur (vsadek) X 1 = 750 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 1 = 420 Eur
-210 Eur (privesek) X 1 = "10 Eur.
Cena v primeru dveh vsadkov:
-750 Eur (vsadek)  X 2 = 1500 Eur
-420 Eur (krona na vsadku)) X 2 = 840 Eur.
V ceno so vštei vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki.

Lep dan še naprej!


Stara sem 53 let. Po operaciji na odprtem srcu(bypass pred dvanajstemi leti)sem iz leta v leto izgubljala zgornje zobe.Sedaj  nosim snemljivo protezo, fiksirano levo in desno na trojke-majave. Zanima me, glede na to, da sem srčna bolnica,ali pride v poštev totalna zgornja proteza na implatantih? Hvala in lep pozdrav !
Spoštovani!

Vsekakor je možno vstaviti vsadke. Le ti namreč ne predstavljajo žarišč, kot npr.. majave trojke. V primeru jemanja zdravil proti strjevanju krvi, je potrebna predoperativna priprava, ki pa nikakor ne predstavlja tveganja.

Lep dan še naprej!


Zanima me, ali opravljate storitve na napotnico in če je odgovor da, me zanima še čakalna doba (9-letni sin je napoten na ekstrakcijo 16 pod stopnjo nujnosti "redno", gangrena 16).

hvala za vaš odgovor in lepo pozdravljeni,

MojcaSpoštovani!

Za paciente, ki pri nas niso registrirani opisane storitve ne moremo narediti na stroške zavarovalnice. Cena posega je 60 Eur.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Star sem 40 let. Spredaj zgoraj mi manjkata enki in trenutno imam to nadomešćeno z delno začasno protezo katero imam že zelo dolgo in sem že navajen nanjo in me pri nošenju ne moti, vendar pa jo je zaradi dotrajanosti potrebno menjati. Zobozdravnik mi je predlagal 4 členski mostiček, katerega bi fiksiral na dvojke. Mislite, da so dvojke dovolj močne za fiksiranje mostička ali je potrebno mostiček razširiti na trojke? Ko mi leva dvojka  pri ugrizu pritisne na spodnje zobe je malo gibljiva ( ni opazno na pogled, vendar se minimalno čuti če držim prst na dvojko in trojko ),  zobozdravnik pravi, da je to v mejah normale. Po ortopanu sodeč je z dvojkama vse v redu. Bojim se, da bo ob vstavitvi mostička dvojka še bolj obremenjena in bo s časom še hujše. Kaj storiti? Za ogovor se Vam najlepše zahvaljujem.Spoštovani!

Predlagam vam vstavitev dveh vsadkov. S posegom se izognete brušenju in obremenjevanju dvojk, kaj šele trojk.

Lep dan še naprej!


Spoštovani!
Na zgornji čeljusti imam vizil, ki je pritrjena levo na dva zoba, desno na tri. V glavnem mi manjkajo sprednji zobje (obe enki, obe dvojki).  Sedaj se mi hudo majeta zoba levo (tretji in četrti), ki  nosita vizil. Postala pa sta tudi zelo občutljiva na dotik, začelo je boleti, tudi prevleka je obrabljena. Zoba morata nujno ven. Na desni stranin zgornje čeljusti imam še tri zobe, ki so sicer še v redu, vendar bo potrebno dolgoročno  razmišljati tudi o tej odstranitvi.
Kakšno protezo zgornje čeljusti bom potrebovala po ekstrakciji bolečih zob.
Spoštovani!

Če prav razumem nameravate odstraniti vse zobe, torej boste potrebovali totalno protezo. Proteza je lahko klasična s pokritim nebom ali boljša, brez nebne plošče in pritrjena s štirimi vsadki. V kolikor bi lahko obdržali tri zobe na desni strani je potrebna delna proteza, ki je pritrjena na le te. Preostali zobje so lahko nosilci kron le ti pa nisilci retencijskih elementov za protezo (polzila ali sklepi).

Lep dan še naprej!