Spoštovani g. doktor! Sem pred temeljito prenovo zobovja. Čaka me dvig sinusnega dna, zaradi vsaditve 2 implantatov. Zanima me kako izgleda ta operacija, kako huda je, koliko časa traja in ali so možni zapleti? Ali v vaši ordinaciji opravljate hkrati oba posega in kakšna je cena za en zob? Kakšno je vaše mnenje glede združitve postopkov? Osebno menim, da bi s tem skrajšal čas celjenja oz. čas za pridobitev novih zob. Ali potrebujem napotnico?
Zahvaljujem se vam za vaš odgovor in vas lepo pozdravljam, Robert.

Spoštovani!

Na vprašanje vam težko odgovorim brez rtg posnetka. Če je le mogoče združujemo postopka dviga dna in vstavitve vsadkov. V kolikor je kosti premalo za osnovno primarno stabilnost vsadkov je potrebno postopka narediti s presledkom šestih mesecev. Za opis postopka me prosim pokličite na telefon saj bi bila razlaga predolga.

Lep dan še naprej!


Spoštovani g. Rotar in sodelavci,

moja vprašanja se nanašajo tako na implantologijo kot na protetiko, in sicer bi potrebovala zobno prevleko na zobu številka 16 (šestiva desno zgoraj). Poleg tega bi potrebovala nov zob, in sicer levo spodaj (šestica ali sedmica). Zavedam se, da je preko poštne komunikacije težko podati natančne odgovore, bi me pa pri tem zanimala okvirna cena obeh storitev. Ker se trenutno nahajam v tujini, me zanima tudi, kakšne so čakalne vrste oz. koliko časa bi oba postopka (z vsemi predpregledi in kontrolami) skupno trajala.

Za odgovor se Vam iskreno zahvaljujem in Vam želim lep dan,


TinaSpoštovani!

Prevleko na 16 je mogoče narediti relativno hitro: dva obiska, ki si sledita približno v tednu dni. Cena storitve je 210 Eur v kolikor se odločite za kovinsko keramično konstrukcijo, oziroma 350 Eur v primeru polnokeramične konstrukcije. Monjkajoč zob je najbolje nadomestiti z zobnim vsadkom. Vsadek vstavimo v enem obisku, šive odstranimo po desetih dneh. V spodnji čeljusti čakamo cca.: tri mesece preden vsadek obremenimo z zobno krono. Za izdelek potrebujemo dva obiska, ki si sledita v tednu dni. Cena: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku)= 1170 Eur. S čakalnimi dobami se poiskušamo prilgoditi posamezniku. 

Lep dan še naprej!


Spoštovani,
v zgornji čeljusti imam implantant (trojka) in mi manjka cca 3mm dlesni. Pred 2.leti so mi vstavili mucograft vendar jaz ne opazim izboljšanja. Obstaja možnost popravka in za kakšno ceno?
Lepo pozdravljeni
MarinkaSpoštovani!

Na splošno povedano je mogoče estetski defekt kriti tudi umetno maso, v kolikor opisan poseg ne uspe. Samo mukograft, brez kostne osnove pod le tem, ponavadi nima dobre prognoze. Za natančnejše informacije bi si moral stanje ogledati in morda narediti RTG posnetek.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,
Imam samo 1 zob in sicer zadnji, spodaj, levo. Prosim,  če mi lahko poveste kolika bi bila cena zgornje proteze in spodnje z 2 mini  vsadki.
Za odgovor se Vam zahvaljujem in lepo pozdravljam,
BozicaSpoštovani!

Cena posega po katerem sprašujete:
-750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur
-900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur
Cena za eno čeljust : 2400 Eur
V ceno so vključeni vsi postopki in materiali od začetka do končnega cilja.

Lep dan še naprej!


Zanima me, če se je možno pri vas naročiti z napotnico in za kateri termin najbolj zgodaj še vpisujete in sicer za izdrtje modrostnega zoba - osmice.

Hvala za odgovor.

Elena
Spoštovani!

Storitev je samoplačniška. Cena je 90 Eur. S čakalno dobo se poiskušamo prilagoditi problemu, ki ga imate.

Lep dan še naprej!