Spoštovani! Zadnji dve leti so mi na stomatološki kliniki koreninsko zdravili spodnjo šestico in sedmico, saj je bilo prejšnje zdravljenje teh dveh zob nedokončano (očitno nestrokovni poseg v privatni ambulanti). Pred posegi me ta dva zoba sicer nista bolela, mi je pa zdravnik svetoval zdravljenje iz preventive. Čiščenje in polnjenje zobnih kanalov na omenjenih zobih je trajal več kot dve leti. Ko mi je zdravnik končno dokončal in zaplombiral še zadnji zob (šestico), me je ta ob ugrizu v tršo hrano precej bolel, pa tudi dlesen se mi je vnela. Po ponovnem pregledu in rentgenu je ugotovil, da tkivo očitno zavrača material bele plombe in mi je na eni strani to odstranil in zapolnil z neko drugo maso. Vnetje je upadlo, bolečino pa čutim le še kadar grizem trdo hrano. Naknadno mi je zdravnik povedal, da imam globoko spodaj (na korenini zoba) karies in ker je tako globoko, naj bi bil potreben kirurški poseg - odstranitev dela dlesni in nato kariesa. Poleg tega naj bi bilo zaradi zelo malo ostalega zoba (prej sem imela namreč na tem že precej veliko plombo, nova pa je še večja), potrebno zob razžagati na dva dela, zbrusiti le-ta v dve špički, nato pa naj bi delo po dveh mesecih (tako je rekel) prepustil protetiku. Zanima me, kako je mogoče, da zdravnik že pred ali med samim (dvoletnim) zdravljenjem ni opazil kariesa? Ali je tovrsten poseg res potreben in kako se imenuje, kako dolgo traja cel proces in ali me bo v vmesnem času (dva meseca) zob bolel? Menite, da bi bilo potrebno še drugo mnenje? Koliko tovrsten poseg stane v vaši kliniki? Za čimprejšnji odgovor in nasvet se vam najlepše zahvaljujem!Spoštovani! Zahtevan poseg s imenuje premolarizacija. Pri posegu iz dvokoreninskega zoba naredimo enega ožjega z eno samo korenino. Poseg se izvaja v primeru neuspešnega koreninskega zdravljenja na eni izmed korenin ali v pimeru prizadete kosti področju koreninskega razcepišča. Seveda je po končani premolarizaciji zob potrebno oskrbeti z umetno zobno krono. Posegi so neboleči, vendar naj poudarim da v mnogih primerih premolarizacija ne uspe kot bi si želeli, tako da bi za odločitev moral preučiti vaš RTG posnetek. Poseg stane 60 Eur + prevleka 210 Eur. Veselimo se vašega obiska.


Pozdravljeni! Meni je moja zobozdravnica pred dvemi leti približno zdravila zob in sicer šestko desno spodaj. Ker ozdravitev ni bila mogoča, mi je iz zoba vzela živec in mi zob pustila odprt in sem bila na čakanju za puljenje. Med tem časom se mi je delček zoba odlomil in sedaj potrebujem kirurga da mi ga izpuli.Ker se mi pod zobom nabira gnoj in čutim bolečine v vratu in roki(mislim da so povezane z zobom),čakalne vrste prek koncesije so pa neizmerno dolge me zanima ali vi opravljate take kirurške posege in kdaj bi prišla na vrsto?(prišla bi kot samoplačnik) Lep pozdrav!Spoštovani! Veselimo se vašega obiska. Prosim naročite se na številko 04/300660 ali 040 294488.


Pozdravljeni na koga naj se obrnem pri še ne dvo letnem otroku pri katerem smo opazili da mu odpada zobna sklenina?Spoštovani! Obrnete se lahko na vsakega zobozdravnika, le ta pa vas bo po potrebi napotil k pedontologu (specialistu za otroško zobozdravstvo). Veselimo se vašega obiska.


Pozdravljeni, že dlje časa imam probleme z krvavečimi dlesni. Osebni zobozdravnik mi je že opravil higiensko fazo, in ker se stanje ni izboljšalo mi je svetoval obisk pri specialistu za paradontozo. Zanima me kako pri vas poteka zdravljenje paradontoze, ali je učinkovito in koliko približno stane? Hvala za vaš odgovor.Spoštovani! Zdravljenje parodontalne boleznin poteka po doktrinarnih načelih. Potek zdravljenja in natačen prikaz metod je prikazan na: http://www.zobozdravnik-tomaz-rotar.com/zobozdravnik/dejavnost/paradontologija Lep dan še naprej!


Sin se je poškodoval z motorjem in si je zlomil zob. Zobozdravnik mu je predlagal implantant. Zanima me, če je to res potrebno plačati, saj je on še mladoleten-dijak.Spoštovani! Po naših informacijah, zaenkrat implantna oskrba, ne glede na vzrok nastanka potrebe, še ni plačljiva s strani katerekoli zavarovalnice. Zelo bi bil vesel, če bi vam uspelo drugače. Veselimo se vašega obiska.