Pozdravljeni dr. Tomaž Rotar, prosila vams bi za vaše mnenje glede mojega zoba. Pred letom in pol sem imela granulom zgornje leve šestice, bila je polnjena v treh kanalih. Med zdravljenjem sem bila ponavadi zatekla v levem licu. Zadnje pol leta opažam pogoste bolečine in vnetja v levem ušesu, na levi strani senc,pa rahlo kljuvanje v mrtvem zobu (šestici),najpogosteje ponoči in pa vneta dlesen na notranji strani šestice (dlesen je samo na tem delu temnordeča in umika se v notranjost).Odpravila sem se k zdravniku, ki ga je zdravil, naredil je sliko zoba in pravi da ne vidi nič posebnega. Na mojo prošnjo, ga je delno odplombiral in najdel košček odlomljene plombe v zobu. Na pregled me je naročil po enem mesecu, vendar se stanje ni bistveno izboljšalo. Odprel je zob in sčistil en kanal, pravi, da ne vidi nič posebnega. Sedaj me zob ne boli vsak dan, temveč občasno (nekajkrat na teden) čutim rahel pritisk in rahlo kljuvanje in srbenje. Po teh posegih bo potrebno zob oskrbeti z zatičem in umetno krono. Jaz pa sem v dvomih in v skrbeh, kako in kaj, kajti čutim, da se z zobom nekaj dogaja. Od zobozdravnik ado sedaj nisem dobila pravih smernic za rešitev problema. Zelo bi bila vesela, če mi vi lahko kaj več poveste ali predlagate na podlagi tega kar sem vam napisala. Najlepša hvala in lep pozdrav, AnitaSpoštovani! Vprašanje je zelo kompleksno in prav tako tudi odgovor. Glede na problematiko, ki jo navajate, bi predlagal lokalni RTG posnetek, na podlagi katerega bi se lahko odločil za rešitev problema. Oglasite se v naši ordinaciji, kjer imamo tudi RTG aparat. Naročite se na številko 04/5300660. Lep dan.


Pozdravljeni! Zanimam se za beljenje zob in pa zobni aparat. Ali opravljate ti dve storitvi, kakšna je cena ter možnost plačila na obroke. lp, PetraZobnih aparatov ne izdelujemo, lahko pa se dogovorimo za beljenje zob. Uporabljamo različne metode. Kemično beljenje, ki se izvaja v ordinaciji in ne doma in ne temlji na kislinskih gelih je najbolj uporabljeno. Stane 250 Eur. Veselimo se vašega obiska!


Pozdravljeni, Ali pri vas obstaja možnost slikanja z digitalnim rentgenom oziroma ali priporočate slikanje v prvem tromesečju nosečnosti- glede na večjo verjetnost splava? Lep pozdrav!Spoštovani! V nosečnosti vsekakor odsvetujemo RTG slikanje, ne glede na starost ploda. Nujne storitve, ki ogrožajo obstoj zoba ali povzročajo akutna stanja se lahko sanirajo tudi brez RTG posnetka, po končani nosečnosti pa se opravi vsa potrebna diagnostika. V naši ordinaciji imamo digitalni aparat. Hvala in lep dan!


Spoštovani! Na petki zgoraj sem pred leti imela karies, potrebno je bilo odstraniti velik del zoba. Zob je bil kasneje tudi zdravljen in zapolnjen. Lansko leto je polnilo padlo ven, zgodba se je nato spet ponovila. Takrat so omenjali karies ob dlesnih. Med čakanjem na zobozdravnika se mi je odkrušil še preostali del zoba, tako zdaj trenutno vidnega dela zoba ni (le malo ob sklenini), bolečin nimam. Ker je zob praktično tako odprt, me zanima ali se to smatra kot nujni primer. Ali potrebujem pregled? Ali potrebujem implantant? Kakšne so čakalne dobe? In kakšna je cena - ali je popust za študente? Hvala za odgovor,lp.Če je zob odprt in komunicira z koreninskim kanalom, je to vsekakor neugodno za terapijo in dolgoročno dobro prognozo. V tem primeru je najprej potrebno dokončati koreninsko zdravljenje. Če ima zob že polnjen koreninski kanal, potem okolica ne komunicira s kostjo pod zobom. V tem primeru je potrebno zob okrbeti z raikularnim zatičem in krono. Če bi zob zares izgubil zaradi zgoraj navedenih razlogov, potem je prvo sredstvo izbire vsavitev implanta. Cene: radikularni zatič 30, krona 210, implant 900 + nadgradnja z zobom 450 Eur. Veselimo se vašege obiska.


pozdravljeni! moje vprašanje je sicer malo drugačno, pa vseeno... imam zelo močan zadah, čeprav si redno ščetkam zobe, uporabljam tudi ustno vodico (zaradi tega, prej je nisem nikoli uporabljala), vendar pa imam v zelo kratkem roku zopet grozen zadah. nekje v zdravstveni reviji sem prebrala, da imajo nekateri ljudje bolj (večji) izrazit zadah kot drugi in da se tega ne da odpraviti zdravstveno, samo s pogostejšim ščetkanjem in uporabo ustne vodice. zanima pa me tudi, če je mogoče razlog tudi to, da imam mogoče luknje v zobeh in bi mi posledično "smrdelo" iz ust. najlepša hvala za odgovor, tinaSpooštovani Največkrat (v 80%) so vrok zadaha obloge na korenu jezika. Za čiščenje jezika uporabljamo posebna strgala. ki se kupijo v lekarnah. Uporaba ustne vode je v tem primeru nezaželjena, saj vam spremeni zadah le za kratek čas, po drugi strani pa njena dolgotrajna uporaba pripelje do spremembe vaše saprofitne bakterijske flore, torej bakterij, ki nam v ustih omagajo, da se ne naselijo bolezenske bakterije. Ravno to nesorazmerje pripelje do bolezenskega ali neprijetnega zadaha. Le v manjšem deležu so vzroki zadaha bolezenski procesi v ustih: Globoki karies in zastajanje hrane v kaviteti, globoki obzobni žepki, abscei... Vsekakor vam priporočam obisk zobozdravnika. Veselimo se vašega obiska.