hvala za odgovor, sam zdej sm pa mal zmeden, kako pa nadzorujete vitalne funkcije pod lokalno anestezijo kot ste omenili...merite pritisk ali s kakšnimi drugimi napravami...? do sedaj mi še pri zobozdravniku niso nikoli nadzorovali vitalnih funkcij, tudi če so mi dali lokalno anestezijo...vse to sprašujem zato ker me je strah takšnih aparatur in nadzorov....Spoštovani! Kot sem vam že opisal za nadzor vitalnih funkcij pri zavesti pacienta ne rabimo aparatur. Bolj ali manj strenirano oko loči človeka ki diha, ... od človeka, ki tega ne počne. Tudi to je nadzor vitalnih funkcij. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! V začetku oktobra sem bila na posegu(ustavitev implantanta 3 levo zgoraj)in po tem posegu imam zelo občutljivo dvojko zraven občutljiva je samo na dotik,ne na spremembe kot so hladno -toplo:zanima me ali je možno ,da je to posledica tega ali se je mogoče pri posegu poškodovala sklenina.Tudi če sem prepognjena naprej čutim pritisk.Izvid rentgena je bil bp.Hvala za odgovor in lp!Spoštovani! Glede na to, da je RTG slika pokazala stanje brez posebnosti, bi težko sklepal, da je vzrok bolečine sam poseg vstavitve ali položaj samega vsadka. Bolečina pri nagibu naprej govori o vnetju sluznice v obnosni votlini, kar bi lahko bila posledica operativnega posega (implant je postavljen v neposredno bližino stene sinusa ali v samo sinusno votlino). Bolečina v dvojki je tako najbrž posredno povezana z samim vsadkom, saj lahko vnetje v obnosni votlini vpliva na vnetje v pozobnici dvojke. Spremembe so najverjetneje prehodne narave in bodo spontano minile, v kolikor ne, pa se oglasite pri kirurgu ali pri nas. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Z možem bi zelo rada zamenjala osebnega zobozdravnika in sodelavka mi je priporočila vašo ordinacijo. Večjih problemov z zobmi nimava, trenutno bi bila za zamenjat kakšna plomba... Zanim ame, ali še sprejemate paciente in kakšna je čakalna doba.Spoštovani! Sprejemamo nove paciente. Samoplačniška ordinacija nima dolge čakalne dobe. V koncesijski ambulanti se najprej naročite na pregled, naredite ortopan. S storitvami bi lahko pričeli v začetku drugega leta. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni Stara sem 28 let rodila sem se z zajčjo ustnico. Zanima me namreč na zgornji čeljusti nimam del dlesni tako da nosim snemljivo protezo (aparat) na katerem sta pritrjena 2 zoba in ko se zasmejim se vidijo tudi žičke in me to moti. Kaj bi se dalo narediti da nebi imela več tega aparata, ali bi se dalo narediti kakšne vsadke ali kaj podobnega? Hvala za odgovor!Spoštovani! V vsakem primeru je vedno več rešitev za posamezen problem. Po kliničnem pregledu in pregledu ortopana bi vam lahko svetovali kaj več. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, že dlje časa me muči ustni zadah in vem da je vzrokov za to lahko več in da je krivec lahko tudi želodec. Zanima me ali lahko vi ob pregledu ugotovite od kje to izvira in posledice (v kolikor so v ustni votlini) tudi odpravite. Hvala za odgovorSpoštovani! Vsekakor je mogoče odkriti vzrok zadaha ali vsaj predvideti, kje bi lahko bil. Odpraviti zadah je lahko večji problem, način reševanja pa je odvisen od izvora problema. Veselimo se vašega obiska. Lep dan še naprej!