Spoštovani!Sekalca zgoraj sta bila že večkrat "štukana"sedaj pa bi si jih rada popravila.Bolita me nič ne,tudi zobje zraven ne.Zanima me kaj mi priporočate(štift?).Plačala bi sama, pa me zanima tudi v koliko časa bi imela to narejeno in pa seveda cena.Imela bi še nekaj manjših plombic pa me zanima če bi le-te lahko uredila preko koncesije.Hvala za vaš čimprejšnji odgovorSpoštovani! Načinov popravil omenjenega problema je več: -ponovna sanacija s plombo (dograditev). -izdelava prevleke (najpogostejša rešitev v primeru obsežnejših poškodb krone). Cena: 210 Eur (kovinska keramika), 350 Eur (polna keramika;Zircon). V primeru da manjka celotna zobna krona je potreba dodatna oskrba z zatičem. Nove paciente registriramo sredi prihodnjega leta. Plombice v tem primeru krije ZZZS. Lep dan še naprej!


Spoštovani!Stara sem 38 let in me zanima sledeče.Sprednja sekalca imam že večkrat "štukana",sedaj se mi je levi malenkost odkrušil.Rada bi imela nova,pa me zanima ali je za to bolje vsadek ali mostiček.Zobje poleg sekalcev so kar v redu,bolečin ni,le izgled in nasmeh bi si rada uredila.To storitev bom plačala sama,imam pa tudi nekaj manjših napakic(kakšna plomba)pa me zanima če lahko za nadaljnje storitve gre preko koncesije.V kolikem času bi bila na vrsti in seveda okvirna cena za popravilo sekalcev? Hvala že vnaprej za odgovorSpoštovani! Glede na napisano menim, da ne potrebujete zobnih vsadkov ali mostičkov saj naj bi bile korenine omenjenih zob zdrave ali vsaj sanirane. V kolikor je problem lom zobne krone, je le to mogoče sanirati z izdelavo umetne krone ali prevleke. Storitev nudi kvalitetno estetsko in funkcionalno sanacijo s pet letno garancijo. Cena: 210 Eur (kovinsko keramična prevleka) 350 Eur (polna keramika Zircon). Z izdelavo lahko pričnemo približno v enem mesecu. Naročite se po telefonu. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam zelo slabe zobe. Pred kratkim so mi izpulili obe enki-spodaj,tudi obe dvojki se že malo majata.Sedaj imam provizoriš narejene zobe.Zanima me, kakšna cena je za popravilo -mostiček ali implatanti. Povedati moram še to, da imam tudi paradentozo. Če je možno tudi na koncesijo. Hvala lepa in lep pozdravSpoštovani! Vrzel, ki je nastala po ruvanju obeh enk in po možnosti tudi dvojk je mogoče sanirati na dva načina: -izdelava nostička, ki bi tako obsegal štiri oziroma šest kron. Cena posamezne krone je 210 Eur (kovinska keramika) ali 350 Eur (polna keramika). -vsaditev implantov; ne glede na velikost vrzeli bi vstavili dva vsadka. Cena posameznega je 750 Eur (1000 Eur, če je potrebno dodajati umetno kost). Cena krone na vsadku je 420 Eur, vmesnega člena (če gre za most) pa 210 Eur. Cene vključujejo vse postopke od začetka do končnega rezultata. Lep dan še naprej!


Spoštovani, pred cca. dvema letoma me je začela boleti zgornja šestica. Moj zobozdravnik mi je odstranil staro plombo in naredil novo. Zob me je še naprej bolel - bolečino sem najbolj čutil na vrhu zoba (ne pri dlesni). Šel sem nazaj k zobozdravniku, ki mi je dejal samo da je plomba precej velika (globoka) in da bo bolečina sčasoma izzvenela. Ker se to ni zgodilo sem šel še enkrat k njemu, a odgovor je bil enak. Šel sem k drugemu zobozdravniku, ki mi je naredil ortopan in odkril vnetje. Začel mi je zdraviti korenine. Po končanem zdravljenju (zdravil mi je tri korenine) me je še vedno bolelo in zopet sem dobil odgovor, da bo bolečina izzvenela. Vendar ni. Šel sem k tretjemu zobozdravniku in ta mi je pod miskroskopom odkril še dve (nezdravljene) korenine. Pozdravil mi je še te in zob me ni več bolel, sem ga pa (vem da se bo to slišalo čudno) še vedno na nek način čutil (npr. pri pritisku nanj sem ga nekako čutil v dlesen). Tudi kasneje me sam zob ni več bolel, je pa od tedaj dalje (6 mesecev) na dotik občutljiva dlesen nad zobom (cca. 1 cm od konca zoba). Le-ta me ob pritisku s prstom precej zaboli, občutljiva pa je tudi pri ščetkanju zob. Zobozdravnik mi pravi, da je naredil, kar se je dalo in da mi je (po)zdravil vse korenine. Ker ne vem več kaj naj naredim oziroma na koga naj se obrnem, vas prosim za vaše mnenje, kaj bi lahko bil vzrok mojih težav. Najlepše se vam zahvaljujem,Spoštovani! Bolečina, ki jo opisujete (na pritisk kosti nad zobom) je značilna za vnetje ob vršku korenine. Teoretično je terapija opisanega problema podobna, kot so jo izvajali do sedaj. Glede na to, da so se že mnogi trudili z dotičnim problemom, vam lahko predlagam operacijo vrška korenine (apikotomijo), ki pa bo glede na tip zoba težko izvedljiva. Zanesljivost posega je relativno nizka (70%), vendar je to najbrž izhod pred odstranitvijo zoba. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, star sem 59 let.Rad bi povadil vse kar mi je ostalo in naredio 100% protezu. Dali lahko računam na totalno anestezijo,zaradi (mogoče za vas nerazumevajočega)strhu. Hvala in lep pozdravSpoštovani! V naši ordinaciji ne delamo storitev v splošni anesteziji, ker dejansko za ta način dela ni potreb. Samo v skrajnih primerih se lahko domenimo za najem ordinacije z aparati za delo v splošni omami. Lep dan še naprej!