Pozdravljeni, na zgornji enki imam kovinski "štif" in porcelanasto prevleko že cca. 10 let. Zob se je v zadnjem letu izmaknil za 2-3 mm. Zobozdravnik pravi, da imam paradontozo in bo potrebno zob izdreti ter vstaviti implantant. Zanima me cena implantanta + keramike v vaši ordinaciji. Za odgovor se vam zahvaljujem. SimonaSpoštovani! Cena implanta je 750 Eur (1000 Eur v primeru dodajanja umetne kosti) + zobna krona na impantu 420 Eur = 1170 Eur ali 1420 Eur v primeru kostne augumentacije. Cena vključuje vse postopke od pregleda do končne rešitve. Lep dan še naprej


Spoštovani, v spodnji čeljusti imam spredaj samo še 5 zob, zadaj nič. Imam hudo paradentozo in visok krvni pritisk, tako, da nimam prav nobenih pogojev za implantante. Od 5 zob, se srednji trije majejo, eden zelo, dva malo, 2, po eden na vsaki strani pa sta trdna in zdrava, vsaj, kolikor vidim. Ali je mogoče ta dva zoba kakorkoli uporabiti pri izdelavi proteze? Kolikšna je cena proteze? Kako hitro bi prišla na vrsto v vaši ordinaciji? Koliko časa bi bilo potrebno za izdelavo proteze ? Hvala za odgovor. Lepo pozdravljeni, MagdaSpoštovani! Razlogi, ki ste jih navedli niso kontraindikacija za vstavitev implantov. Tudi ob povišanem krvnem tlaku in parodontalni bolezni je možno zelo uspešno vsaditi implante. Dva trdna zoba v spodnji čeljusti (domnevam da sta trojki) je vsekakor vredno obdržati v ustih, saj bosta uspešno stabilizirala protezo. Na kakšen način bi jih uporabili kot podprona elementa bi vam lahko odgovoril po kliničnem pregledu in pregledu RTG posnetka. Za primer vam lahko posredujemo ceno proteze z ulito bazo (710 Eur). Lep dan še naprej!


Bil sem pri zobozdravnici, ki mi je svetovala zobne implatante. Vse lepo in prav, če me ne bi ob ceni skoraj kap. Njen izračun je bil 24.000,0 €. Ker je to le pretežak zalogaj (plačam lahko do cca 5.000,00€), kaj mi svetujete? Ali totalno protezo? Hvala za odgovor.Spoštovani! Cena oskrbe je odvisna od števila vsadkov in tipa protetične oskrbe, ki jo vsadki nosijo. Obstajajo različni cenovni razredi: proteza podprta z dvemi vsadki (nekako najožji program oskrbe brezzobe čeljusti) do oskrbe s fiksnimi polnokeramičnimi mostovi, ki jih lahko podpira do deset vsadkov. Cenovna razlika je lahko do desetkratna. Bolj točen nasvet bi vam lahko posredoval po kliničnem pregledu in pregledu RTG posnetka. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav. Imam eno vprasanje in sicer glede cene storitev in v kolikšnjem ćasu bi imel zobe popravljene? Imam tezave z enko zgoraj prav tako z dvojko zgoraj. Zoba enke praktićno ni već je le še korenina v dlesni, v dvojki pa imam loknjo in sicer iz zadnjega dela. zanima me kako je z puljenjem obeh, in namestitvijo novih vsadkov, inplantov,oziroma za kar bi mi bilo cenovno sprejemljivo. zanima me sam potek zdravljenja. kako je z kovinskimi vsadki in nato kronami. predvsem nacin zdravljenja in popravilo obeh hkrati . Hvala za odgovor in morebitno ćimprejšnje srećanje.Spoštovani! Glede na napisano vam težko odgovorim kakšna vrsta oskrbe bi bila primerna za naveden problem. V kolikor rešujemo enko z zobno krono in dvojko s plombo je cena naslednja: krona: 210 Eur (kovinska keramika), 350 Eur (polna keramika) plomba: cca 50 Eur (odvisnjo od števila ploskev). V kolikor bi bilo zoba potrebno izruvati lahko nastalo vrzel zapolnimo s klasičnim mostom (4 X 210 Eur; kovinsko keramična prevleka= 840 Eur). V tem primeru seveda brusimo sosednje zobe. Če to ne želite lahko vstavimo dva vsadka, ki bi nosila dve ločeni kroni (750 Eur x 2 + 420 X 2 =2320 Eur). Cene vključujejo vse postopke, ki pripeljejo do željenega cilja. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Najprej naj povem, da sem ena tistih pacientk, ki pred obiskom zobozdravnika doživlja travme ( v takšni meri, da mi lokalna anestezija prične delovati šele, ko pozabim, da sem sploh obiskala zobozdravniško ordinacijo ) Zanima me ali je možno, da si zobe popravim pod narkozo? Pred približno letom dni, se je moj zobozdravnik odločil, da mi uniči živec podočnika. Ni se mogel odločiti ali bi uporabil štift ali krono. Korenino mi je zapolnil in zob le začasno zaščitil. Nato je ugotovil, da mu je zmanjkalo "štiftov" Naj povem, da sem obiskovala izredno priznanega in dragega zobozdravnika, ki se je sedaj upokojil. Sedaj je zaščita odpadla in odlomil se je precejšen del zoba. Zanima me ali je potrebno ponovno napolniti korenino, predn se dogradi zob? Koliko približno stane, da je tak zob temeljito popravljen? Zanima me, ali je možno odplačati obročno tudi, če nisi redno zaposlen? Hvala za odgovore!Spoštovani! V kolikor dotični zob na RTG posnetku ne kaže periapikalnih sprememb (bolezensko dogajanje ob vršku korenine) zoba pred dokončno oskrbo z zatičem in krono ni potrebno ponovno koreninsko obravnavati (polniti). Za sam postopek ne potrebujemo lokalne ali kakršne koli druge anestezije. Cena postopka: kovinsko keramična prevleka 210 Eur, polnokeramičan prevleka 350 Eur. V primeru polnokeramične prevleke zob oskrbimo s Zircon zatičem, ki stane dodatnih 30 Eur. Cena zajema vse postopke, ki vodijo do željenega cilja. Možno je obročno odplačevanje. Lep dan še naprej!