Spoštovani, ker moj zobozdravnik nima kirurgije, sem med brskanjem po spletu našla tudi vas. Stara sem 61 let, zdrava in želim, da se mi pregleda in obnovi zobovje. Zg. zadaj imam mostička, spodaj levo imam svoje le 4 sprednje zobe. Desno sp. mi manjka šestica. Že nekaj časa me zg. levo opozarja z občasnimi občutki, niti ne bolečinami, da se "nekaj" dogaja. Bojim se, da bo treba sedmico spuliti. Na njej je mostiček. Pri posegu bi bilo potrebno kar nekaj implantov. Zanima me vaša cena enega implanta oziroma ali je drugačna, če je več implantov. Hvala za vaš odgovor. Tudi na pregled in posvet bi prišla. Kakšna je vaša cena posveta, načrta dela in predlagane posege? Lepo vas pozdravlja LidijaSpoštovani! Cena implanta znaša 750 Eur oziroma do 1000 Eur v kolikor je potrebno pri implantaciji dodajati umetno kost. V primeru večjega števila implantov se lahko individualno dogovorimo za popust. Pregled, posvet in slikanje so vključeni v ceno prej opisanih postopkov v kolikor se za njih odločite v naši ordinaciji. V nasprotnem primeru je cena preglednega RTG posnetka 20 Eur. Lpe dan še naprej!


POZDRAVLJENI.ZGORAJ LEVA DVOJKA ME JE NAENKRAT ZAČELA MOČNO BOLETI TAKO DA JE BIL POTEM ZOB ODPRT VENDAR MU NI BILO POMOČI TAKO DA JE BIL KASNEJE IZRUVAN. SEDAJ ME ZANIMA KAKO BI SE DALO TA MANJKAJOČI ZOB NADOMESTITI. RAZMIŠLJAL SEM O IMPLANTATU VENDAR JE PA ZADEVA TAKA, DA IMAM TEŽAVO TUDI NA ENKI IN DVOJKI DESNO TEŽAVI. ENKA JE SKORAJ DO POLOVICE ODLOMLJENA DVOJKA PA POČENA OD UDARCA(KOŠARKA). KAKŠNO REŠITEV BI MI PRIPOROČALI? DELAM V TRGOVINI.Spoštovani! Na voljo imate dve fiksnoprotetični rešitvi: -klasičen most (v primeru močno uničenih sosoednjih zob je to prvo sredstvo izbire) -vsadek (v primeru, da so sosedje intaktni in zdravi). Za natančen odgovor vam predlagam, da naredimo klinični pregled in izdelamo pregledni RTG posnetek. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Imam sina starega enajst let.Bolela ga je šestica spodaj, dobil je plombico. Čez nekaj mesecov je imel zopet bolečine. Zob so mu zdravili,ker pa ga ni nehalo boleti so rekli da ni rešitve in naj ga izpulimo. V zobu ima sedaj zdravilo (trenutno ga ne boli) in čakamo na puljenje, ki ga je svetovala otroška zobozdravnica. Med tem pa mi je moj zobozdravnik svetoval naj mu ne pulim šestice, ker je otrok še premalo star. Kaj mi vi svetujete. Hvala za odgovor Lep pozdravSpoštovani! Rešitev je odvisna od celotnega zobnega statusa (premalo ali preveč prostora v čeljusti, tip ugriza) oziroma ortodontskih anomalij in seveda od lokalnih problemov na samem zobu, ki bi lahko oteževale ali celo preprečevale normalno koreninsko zdravljenje. Če več faktorjev govori v prid zdravljenja zoba, ga pač poiskušamo pozdraviti, v kolikor ne, ga izruvamo. Točno, bi vam na vprašanje uspel odgovoriti po kliničnem pregledu in RTG slikanju. Lep dan še naprej!


spoštovani!!--leta 2004 so mi izpulili modrostni zob levo spodaj na oralni kirurgiji v celju--dr.žgank-še vedno čutim pa bolečine levo spodaj!!!kljub večkratnemu obisku na kirurgiji v celju in lj. mi noče nihče odpret,da bi pogledal če mi je slučajno kakšen živec stisnil1!moj zobozdravnik pravi da je skoraj zagotovo živec!zanima me,če mi lahko kako pomagate?lp gregaSpoštovani! Glede na to, da so vam zob izruvali že pred nekaj leti, sami pa še vedno čutite bolečine, menim da gre za nevralgične bolečine. Ali je problem posledica poškodbe živca ali ne, je nemogoče povedati. Nevralgijo je zelo težko in večkrat tudi neuspešno zdraviti. Dodajanje B vitamina, lasersko zdravljenj in živčne blokade so lahko uspešne ali pa tudi ne. Menim, da ste na kliniki v dobrih rokah in da vam bodo znali ustrezno pomagati.


Pozdravljeni! Tri leta imam težave z bolečimi sklepi. Kljub preiskavam vzroka ne najde noben specialist. 35 let sem imela visoko sedimentacijo pa niso našli vzroka. Od odstranitve bolnega zoba je moja sedimentacija normalna. Je možen vzrok za boleče sklepe (najhuje ob sedenju, stanju) v okvarjenem ali odmrlem zobu. Hvala in lep pozdrav, JanjaSpoštovani! Naša stroka ne pozna dokazovanja povezav med žarišči v ustih in žariščnimi obolenji nekje drugje v telesu. Teoretično je žarišče lahko vsak mrtev zob. Glede na podatke, ki ste mi jih posredovali, bi vsekakor lahko sklepali na določeno povezavo med žarišči v ustih in problemi, ki so na srečo po odstranitvi teh zob izginili. V praksi se torej odločamo za odstranjevanje mrtvih zob glede na resnost tveganja za obolenja, ki bi jih ta žarišča lahko predstavljala, npr: pred operacijo menjave srčnih zaklopk moramo izruvati vse mrtve zobe. Lep dan še naprej!